Isotonic Drink Tabs Etixx

Etixx Isotonic Drink Tabs:

Leverbaar vanaf september

  • Eenvoudig te bereiden licht sprankelende koolhydraatrijke drank
  • Gemakkelijk om mee tenemen onderweg
  • Bevat zout(natrium)dat zorgt voor het beter vasthouden van vocht enhet stimuleren van de dorstreflex
  • Ideale isotone dorstlesser bij warm weer
  • Keuze tussen 2smaken: citroenen zwarte bes
Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die snel moeten hydrateren en energie en elektrolyten moeten aanvullen. Zowel explosieve sporters (o.a.gewichtheffers, werpers, sprinters, springers...), sporters die middellange inspanningen leveren (lopers, zwemmers, kajakkers, roeiers...), duuratleten (marathonlopers, triatleten, wielrenners...), als team-enracketsporters (voetballers, basketballers, tennissers ...) kunnen baat hebben bij het gebruik van dezedorstlesser.
 
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
ET-4509

WAT is een Isotonic Drink Tabs en WAAROM een Isotonic Drink Tabs gebruiken?

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Het vocht dat verloren wordt, moet terug aangevuld worden door te drinken om de vochtbalans op peil te houden.  Wanneer te weinig vocht zou worden ingenomen ten opzichte van het vochtverlies (= dehydratie) zal dit een negatief effect hebben op langeduurinspanningen en intermittente inspanningen (afwisselend inspanning en korte rustperiode) aan hoge intensiteit.

Naast het herstellen of in stand houden van de vochtbalans kan een sportdrank ook zorgen voor het op peil houden van de bloedglucose (suiker in het bloed) en de aanvulling van spierglycogeen (suiker in de spier). Dit is belangrijk aangezien de prestatie beïnvloed wordt door hoeveel koolhydraten er beschikbaar zijn.

Bij een isotone drank zijn het aantal deeltjes van de drank gelijk aan het aantal deeltjes in het bloed en worden zowel water, koolhydraten en mineralen dus optimaal opgenomen.

Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90min. Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning ?

  • Inspanningen < 1u(15): niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens de inspanning.
  • Inspanningen 1-2u: 30g koolhydraten per uur inspanning
  • Inspanningen 2-3u: 60g koolhydraten per uur inspanning
  • Inspanningen >2.5-3u: tot 90g koolhydraten per uur inspanning

Deze isotone bruistabletten zijn gemakkelijk om mee te nemen onderweg en ideaal om te combineren met een Energy Sport Bar of Energy Gel voor het consumeren van voldoende tijdens een langdurige inspanning.

Bovendien bevat deze isotone bruistabletten ook natrium en kalium die helpen om het verlies aan elektrolyten (door zweten) te compenseren. De toevoeging van elektrolyten zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden en dat het dorstgevoel gestimuleerd wordt.

Met deze Etixx Isotonic Drink Tabs bereid je snel een licht sprankelende drank met de nodige koolhydraten en mineralen om te drinken voor/tijdens de sportinspanning.

HOE en WANNEER moet ik de Isotonic Drink Tabs innemen?

Los 2 bruistabletten op in 500ml water. Drink minstens 500ml per uur geleverde inspanning. Bij warmere temperaturen en tijdens intensieve inspanningen is het aanbevolen om tot 750ml of 1L per uur te drinken.

 ALLERGENENINFO

Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja –  vegetariërs √ – veganisten √

SAMENSTELLING:

 

Citroen / Zwarte bes

Nutritionele waarden

Per 100g

Per 2 tabletten

Energie (kcal)

338

74

Energie (kJ)

1441

317

Vetten (g)

<0.1

<0.1

Verzadigde vetten (g)

<0.1

<0.1

Eiwitten (g)

<0.1

<0.1

Koolhydraten (g)

73

16

Suikers (g)

72

16

Zout (g)

3.8

0.84

 

 

Citroen / Zwarte bes

 

Per 100g

Per 2 tabletten

Vitaminen en mineralen

 

% RI*

 

% RI*

Vitamine C (mg)

54

68

12

15

Vitamine B1 (mg)

0.75

68

0.17

15

Kalium (mg)

1364

68

300

15

Magnesium (mg)

259

68

57

15

Calium (mg)

545

68

120

15

*Referentie-inname

ingrediëntenlijst:

CITROEN:

Dextrose, voedingszuur: citroenzuur; natriumwaterstofcarbonaat, kaliumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat, maltodextrine, aroma limoen; magnesiumcarbonaat, natriumchloride, zoetstof: sucralose; L-ascorbinezuur; kleurstof: riboflavines; thiaminehydrochloride.

ZWARTE BES:

Dextrose, voedingszuur: citroenzuur; natriumwaterstofcarbonaat, kaliumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat, maltodextrine, aroma zwarte bes; magnesiumcarbonaat, natriumchloride, zoetstof: sucralose; L-ascorbinezuur; kleurstof: anthocyanen; thiaminehydrochloride.

Meer informatie
Merk Etixx
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isotonic Drink Tabs Etixx
Uw waardering