Sportvoeding

Artikelen 1 tot 12 van 66 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 66 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sportvoeding

Sportvoeding is een assortiment voedingsproducten dat speciaal voor sporters is ontwikkeld om beter en / of langer te kunnen presteren.

Waarom sportvoeding gebruiken

In je dagelijkse voedsel zitten 3 hoofdbronnen aan stoffen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren: vetten, eiwitten en koolhydraten. En uiteraad nog andere stoffen als mineralen en vitamine. Voor een normale dagelijkse inspanning heb je voldoende voedigsstoffen in je dagelijkse voedsel. Wanneer je meer inspanning levert door bijvoorbeeld veel te trainen dan heeft je lichaam extra aanvulling nodig. Sportvoeding is daarvoor speciaal ontwikkeld. je kan eenvoudig aanvullen waar je extra behoefte aan hebt. Een krachtsporter zal meer eiwitten willen consumeren en een duursporter heeft juist behoeft aan meer koolhydraten.

Verschil in sportvoeding

Het verschil in sportvoeding voor verschillende sporten zit in de vorm waarin het geleverd wordt. 

Sportvoeding voor hardlopers

Voor hardlopers zijn vooral de energy gels en sportdranken van belang. Deze zijn makkelijk in te nemen tijdens een inspanning en ook goed mee te nemen.

Sportvoeding voor wielrenner

Voor fietsers is het vaak wel mogelijk vast voedsel in te nemen en dan zijn de repen ideaal en natuurlijk ook de sportdranken.