Magnesium

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina

Waarom is magnesium belangrijk

Magnesium is een essentieel mineraal dat in het menselijk lichaam aanwezig is, vooral in de botten en de spieren, maar ook in kleine hoeveelheden in het bloed en in de rode bloedcellen. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 reacties in ons lichaam, bv. spiercontractie, eiwitsynthese, zuurstoftransport, energiemetabolisme en immuunsysteem. Supplementatie van magnesium heeft talrijke voordelen. Ten eerste draagt de stof bij tot een normale spierfunctie. Magnesium is een hoofdrolspeler in de neuromusculaire werking en de aanzet tot spiercontractie. Het is ook nodig om energie

Maar een grote hoeveelheid magnesium (400 mg) doet nog meer: het helpt bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid ondersteunt de elektrolytenbalans ondersteunt een normaal energiemetabolisme helpt met de normale werking van het zenuwstelsel draagt bij tot een normale eiwitsynthese.

In welke voeding zit magnesium

Belangrijke voedingsbronnen van magnesium zijn groene bladgroenten, alle soorten noten en volle granen, rauwe cacao, avocado's, bananen, zeewier en algen, brocolli, peulvruchten, volkoren granen en kraanwater. Uiteraard zijn er meer Magnesium bronnen maar dit is een magnesium top 10 van eenvoudig beschikbare producten. In je dagelijkse voeding is het van belang voedsel te kiezen waar veel magnesium in zit. Een tekort is eenvoudig aan te vullen met een magnesiumpreparaat. 

Hoe ontstaat een magnesium tekort

Elke sporter verliest een deel magnesium door het zweten. Hierdoor kan een magnesium tekort ontstaan. Aanvulling op dagelijkse basis is noodzakelijk om de spieren in topconditie te houden. Weekend Warrior heeft verschillende soorten en merken magnesium die allemaal 100% doping vrij zijn en alleen de beste ingredienten bevatten.

Sympthonen magnesium tekort

Bijna 60% van de Nederlanders heeft een tekort aan magnesium, maar hoe herken je een magnesium te kort? Kramp in de spieren is een zeer uigesproment signaal voor magnesium tekort. Maar ook vermoeidheid, last van onrust en stress, duiszeligheid of een hoge bloedruk kunnen duiden op een magnesium tekort

Magnesium vormen

Magnesium kan je in verschillende vormen kopen. Bij Weekend Warrior zijn magnesium sticks, magnesium tabeletten en magnesium bruistabeletten te koop. De magnesium sticks bevatten 1 portie magnesium poeder en zijn zonder water in te nemen, handig onderweg! De magnesium tabeletten neem je in met een beetje water en de magnesium bruistabeletten los je op in water. Want handig is wanneer je moeite hebt met het slikken van pillen. 

Magnesium kopen

Magnesium is te koop bij verschillende winkels en webshops. Bij het maken van een keuze spelen een aantal zaken een rol. Zo kan je je afvragen of goedkope magnesium evenveel effect heeft als een duurdere variant. Daarnaast is het van belang of het preparaat goed getest is voor het verkocht wordt. Wanneer je op hoog niveau sport beoefend kan het ook waardevol zijn om te weten dat het middel geen enkele vorm van doping bevat en dus een Wada certificaat heeft.

Prijs van magnesium

De prijzen van magnesium lopen sterk uiteen. Dat hangt samen met de kosten die de producent maakt voor het testen van het product, certificering en andere zaken waarmee een hoge kwaliteit gewaarborgd kan worden. De prijs van kwalitatief hoogwaardige magnesium ligt voor een maand voorraad rond de 20 euro.