Mico

Mico

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Mico

Al sinds 1970 is het Italiaans familiebedrijf Mico de toonaagevende producent van technische kleding. Jaren van onderzoek en testen hebben geresulteerd in een selectie van hoogwaardige grondstoffen en innovatieve technieken om de producten te behandelen waardoor de eigenschappen van de porducten optimaal worden.

Zo is het het OdorZero, Mico's nieuwe anti-geuroplossing. Met deze techniek worden geurtjes niet door de stof opgenomen en kan je sokken en shirts dragen zonder gehinderd te worden door vervelende luchtjes.

Alle kennis en kunde bij Mico wordt omgezet in prefecte producten af te leveren die op alle manieren getest zijn op comfort, ondersteuning en presatiebevordering. Door een uitmuntende samenstelling van veschillende garens worden de eindproducten voorzien van ideale eigenschappen voor sportkleding. Zo is de warmte regulering optimaal waardoor een shirt bij een vroege start met een koude ochtend al gedragen kan worden en optimaal blijft wanneer het later op de dag warmer wordt. 

Technische sokken

Van oudsher is noord Italie dé plek voor sokken producenten en dat komt doordat de producenten van sokkenmachienes ook hier zaten. In tijden waarin transport lastiger was koos men er vaak voor om dicht in de buurt van de leverancier van machines zich te vestgigen. In de begin jaren van Mico bestond het assortiment uitsluitend uit sokken en specialiseerde zich niet veel later in technische sokken. 

Elke sok die de productielijn van Mico verlaat is ontworden om een probleem van een sporter op te lossen. Zo zijn er sokken voor hardlopen, wielrennen, trail en trekking, maar natuurlijk ook voor skieen. Elke sporter heeft zo z'n eigen wensen als het gaat om extra steun bij ongemakken zoals de achillespees, tenen of hak. Alle ontwerpen zijn naadloos en blaarvrij. Het assortiment is groot en de regenboog lijkt kleurloos bij het kleuren aanbod van Mico.

Kortom, Mico heeft alles te bieden wat een veel eisende sporter vraagt. Wanneer je eenmaal de kwaliteit en het comfort van Mico ervaren hebt wil je nooit meer anders.

 

Mico technische kleding