En we zijn los! Het voelt een beetje als een fles champagne tegen een boot aangooien. De opening van mijn trainingsperiode is vorige week van start gegaan. Ondanks dat ik nu al zin heb in champagne mag die fles pas open op zondag 18 oktober als ik over de finish ben in het Olympisch stadion in Amsterdam.

marathon amsterdam 

Pijn en heel veel tranen

Een keer eerder heb ik die beruchte km'ers gelopen. Met pijn en heel veel tranen. Maar ook een gevoel van trots en geluk. En dat gevoel, dat heeft mij doen besluiten om nogmaals de strijd aan te gaan. Want ja, een strijd was het. Zelfs nu, maanden later, praat ik nog vol trots over MIJN marathon. Mijn finishfoto hangt midden in mijn woonkamer naast mijn startbewijs en medaille. Het is een onbeschrijfelijke race tegen én met jezelf. Toen ik vorig jaar over de finish kwam besloot ik direct dit nooit meer te doen. Ik had vanaf 25 km last van blaren en was helemaal leeg. Ik had het zo zwaar gehad dat ik dit nooit meer ging doen. Ongeveer een week later heb ik alles nog eens de revue laten passeren, wat ging er nou eigenlijk mis? Sommige dingen kan je niet voorkomen, een marathon is zwaar, maar er waren ook dingen mis gegaan die ik een volgende keer anders kon doen. Al snel besloot ik om me een tweede keer in te schrijven voor de Marathon van Amsterdam op 18 oktober 2015.

 

De knop is om!

Vorig week is het wel bekende knopje omgegaan en ben ik begonnen met mijn trainingen. Ik vind het prettig om net als vorig jaar gebruik te maken van een kalender in huis. Als ik heb gelopen schrijf ik mijn km'ers op. Zo heb ik in een oogopslag een duidelijk overzicht. Ik probeer 5 trainingen in de week aan te houden. 4 ‘korte’ afstanden en in het weekend een langere afstand. Mijn valkuil vorig jaar was dat ik te weinig at. Zowel voor, tijdens als na de training. Voor Weekendwarrior.nl ga ik diverse producten testen van het merk OTE. Gels voor onderweg, repen maar ook een hersteldrank. Ik zal binnenkort een review hierover schrijven!

 

Ook zal ik elke maand een blog schrijven over mijn marathon belevenissen. Hopelijk kunnen jullie mijn online supporters zijn de komende periode ;-)

 

Amber de Roode