Duursporters weten als geen ander dat voeding een belangrijk deel van de voorbereiding op een prestatie is. Al weken voorafgaand aan hét moment worden ingrediënten van de dagelijkse kost zorgvuldig geselecteerd op eiwit gehalte, bijdrage aan vitamine levels en natuurlijk koolhydraat waarden.

Maar ook tijdens een duurprestatie is het noodzakelijk je energy aan te vullen. Gels zijn een ideale manier om dat te doen. De kleine verpakkingen zijn handig mee te nemen en open te maken bij elke inspanning. De gels van topmerk Etixx bevatten alleen de beste grondstoffen en zijn ontworpen om de prestaties van duursporters te verbeteren.

Lees hier de 5 redenen waarom dat zo is:

 

1 De gels van etixx geven onmiddellijk een energie boost

De snelle koolhydraten (glucose en maltose) zorgen voor een onmiddellijke energie boost. De brandstof die je nodig hebt om te kunnen blijven presteren wordt meteen aangevuld. Je bloedglucoseniveau wordt op peil gehouden en vermoeidheid wordt uitgesteld.

 

2 De gels vullen je energie bronnen aan

Naast de onmiddellijke energie boost vullen de halftrage koolhydraten (sucrose) en trage koolhydraten (complexe suikers) je brandstof aan. Hierdoor kan je je prestatie langdurige volhouden. Deze verschillende suikers gebruiken in je lichaam verschillende transportsystemen waardoor ze verspreid in tijd beschikbaar worden voor je lijf om ze te gebruiken.

 

3 De gel wordt meteen door het lichaam opgenomen

Meteen na inname van de gels worden de snelle koolhydraten in je lichaam opgenomen. Dit wordt versnelt door de toevoeging van een minimale hoeveelheid alcohol aan de gels waardoor de suikers beter worden opgenomen. Bovendien bevat een gel geen toegevoegde voedingsstoffen zoals eiwitten of vetten die de maaglediging vertragen.

 

4 De gels kunnen onverdund ingenomen worden

De gels zijn zo samengesteld dat er voldoende vocht inzit om ze gemakkelijk door te slikken. Er zijn gels die mierzoet en te dik zijn. Vaak “kauw” je nog lang na op die substantie. De etixx gels zijn daarentegen vloeibaar genoeg om snel in te nemen en door te slikken zodat je ademhaling er minimaal hinder van heeft. Het toevoegen van water is niet nodig wat je veel gedoe en geknoei bespaart.

 

5 Er zijn variaties voor elke fase van de race

Etixx levert 3 variaties energie gel. Deze zijn afgestemd op de verschillende fases van een duur inspanning.

De nutritional gel geef snel energie en vult de voorraad aan voor een langdurige effect van de gel. Deze gel kan in elke fase van de inspanning gebruikt worden wanneer er behoefte is aan nieuwe enegrie.

De isotone gel heeft naast een hoge voedingswaarde ook een hydraterend effect. Deze gel is daarom zeer geschikt voor de midden fase van de inspanning. Op de momenten dat je behoefte hebt aan hydratatie maar geen hoeveelheden vocht tot je wil of kan nemen is deze gel uitermate geschikt.

De cafeïne gel is vooral geschikt voor het laatste deel van de race. Voor een laatste piek inspanning, beklimming of eindsprint is deze gel ontworpen. Maar ook wanneer je concentratie wegzakt kan deze gel uitkomst bieden. Het geeft niet alleen fysiek maar ook mentaal een boost.

 

TIP: Probeer altijd eerst bij trainingen uit hoe je lichaam reageert op het gebruik van sportvoeding. Het zou jammer zijn wanneer je een product voor het eerst gebruikt bij een belangrijke wedstrijd en je lichaam reageert er niet goed op.

 

Bekijk hier ons aanbod aan Etixx energy gels