5 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen nadat iemand mij had uitgedaagd om mee te doen met de Marikenloop... Zeg maar de grootste Ladies Run van Nederland… duizenden vrouwen bij elkaar in Nijmegen die 5 of 10 km hardlopen door de prachtige omgeving van Nijmegen.

 

R2 tubes Mirte Ros

 

Ik als fanatiek sporter… Zelfs mijn beroep van gemaakt ( fitness/groepsles instructor en Personal Trainer) had altijd iets tegen hardlopen, ik zag er geen heil in. Todat ik werd gevraagd door iemand om met de Marikenloop mee te doen.
Dan maar meteen voor de 10 km gaan want ik ben tenslotte toch een sportvrouw!

 

Hardloop missie

Zo gezegd zo gedaan en mijn eerste 10 km in 53 minuten was een feit! Geen slechte tijd al zeg ik het zelf.
Inmiddels 5 jaar jaar verder, een licentie als run coach, een eigen hardloop programma en ja hoor ook nog een eigen hardloop evenement die ik organiseer. Ik ben dus om en hardlopen is een super fijne combi met andere sport disciplines.
Inmiddels heb ik ook 2 kindjes gekregen en de snelste 10 km die ik heb neergezet was in 51 minuten, Dit was wel voor mijn tweede zwangerschap. Ik zou graag ooit onder de 50 minuten willen lopen,het is een doel die ik ooit wil halen maar of dat realistisch is 10 maanden na mijn bevalling is een tweede, in ieder geval weer op niveau komen is het voornaamste. Zouden de R2 tubes mij daar in kunnen ondersteunen? Dat zou mooi zijn. Ik neem de uitdaging aan. En mag dan ook van Weekend Warrior de R2 Tubes testen. Ik heb gekozen voor de licht blauwe, ik twijfelde nog of ik voor de Girly roze zou gaan… nee toch maar voor deze, er zijn 12 verschillenden kleuren en ze zien er best heel hip en cool uit! Je moet even je best doen om ze aan te krijgen maar eenmaal om voelen ze lekker stevig.

 

R2 tubes testen

De eerste 5 km met de tubes verliep prima en het voelde meteen al heel stevig en compact, je hoort weleens dat ze wat pijn kunnen doen maar bij mij geen sprake van. In mijn hardloop groep hebben wij (ik en de andere coach) ook al meerdere mensen de tubes aangeraden, vooral diegene met strakke kuiten en snelle verzuring… Ook deze dames hebben zeer veel baat bij de tubes en lopen al niet meer zonder. Mijn doel om de 10 km onder de 50 minuten te gaan lopen heb ik iets meer uitgespreid over het komende jaar, eerst maar eens een een goede 5 km neerzetten. Onder de 30 min had ik al wel weer gehaald maar nu richting de 26 minuten moet gaan lukken… Zou het me gaan lukken met de Tubes? Ik heb me de afgelopen weken dus als doel gesteld om de 5 Km sneller als 29 minuten te lopen. Ik had 3 data op de kalender gezet waarop ik zou gaan lopen naast mijn drukke bestaan als werkende, sportieve moeder.

 

r2 tubes compressport

 

Poging 1

Een redelijk lekker loopje met goed weer, niet te warm niet te koud! Ik loop meestal dezelfde route en kan dus redelijk goed inschatten hoe het gaat, op welke punten ik kan versnellen. Na 5 km 28 minuten en 46 sec op de klok niet slecht. Lekker gelopen en de tubes voelen echt heerlijk stevig en stabiel. Dezelfde week nog eens proberen. Zelfde route want dan kom ik geen verassingen tegen en kan ik me focussen op de tijd wat nu eenmaal mijn doel is. De Tubes zijn weer fris en gewassen… Op naar poging 2.

 

Poging 2

Het weer is een stuk warmer en ik maak me een beetje druk of dit ten kosten gaat van mijn prestatie en of het heel erg heet zal zijn met de Tubes om. Na 5 km 27 minuten en 58 sec! BAM!! Het ging heerlijk en ik had nog wel iets over. De Tubes waren niet te heet het ging eigenlijk weer heel lekker. Toevallig onderweg tijdens het lopen zag ik nog iemand met dezelfde R2-tubes…

 

Poging 3

Dan de laatste poging voordat de hittegolf gaat uitbreken. 35 plus graden komt eraan en zeker hier in de achterhoek kan het nog weleens nog warmer worden. Dus afgelopen weekend moest het gebeuren. Zelfde rondje zelfde Tubes, iets warmer weer. Na 5 km 27 minuten en 35 sec. Yessss weer wat sneller. Ook de kuiten voelen weer zeer compact en stabiel.

 

Mijn conclusie

Mijn missie is nog lang niet afgelopen maar we gaan zeer zeker de goede kant op. Nu gaan we uitbreiden naar 10 km. De R2 Tubes zijn niet alleen mooi qua kleur ze zitten prima, stevig en compact. Ik zal ze zeker blijven gebruiken om mijn doel te gaan halen. Ik kan mij voorstellen dat mensen met klachten hier baat bij hebben. En de stevigheid als zeer prettig zullen ervaren. Ook het herstel van de kuiten was goed en snel.Het is een even een klusje om ze aan en uit te krijgen maar als dat het enige is dan valt het reuze mee. Wat ik ook als prettig heb ervaren is dat het niet geheel om de voet gaat als sok maar de voet vrij is. Voor mij gaan de R2 Tubes even de kast in want eerst maar eens de hittegolf overleven, daarna zetten we mijn missie voort.