De eerste stap is gezet!

Hardlopen; het kan je grootste nachtmerrie zijn of een heerlijke verslaving (en zelfs beide!). Heel vaak hoor je mensen zeggen dat hardlopen niet voor ze is weggelegd. Een goede voorbereiding, een beetje geduld en een flinke portie doorzettingsvermogen zijn de basis ingrediënten voor een blij en succesvolle hardloper. Wij helpen je alvast (letterlijk en figuurlijk) op weg met een aantal tips om te beginnen met hardlopen.

 

Tip 1: Wees geduldig

De grootste valkuil van hardlopen is dat je vaak te snel en te ver wilt. Bouw het hardlopen rustig op. Laat je lichaam wennen aan je nieuwe sport. Door langzaam van start te gaan, voorkom je blessures op de lange termijn. Op internet zijn genoeg loopschema's voor beginners te vinden en ook kan je apps downloaden zoals Runkeeper en Endomondo.

 

Tip 2: Train je scheenbeenspieren

Een veelvoorkomende blessure bij hardlopen is de shintsplint, ook wel scheenbeenvliesontsteking genoemd. Iets wat je ten alle tijde wilt voorkomen! Bij beginnende hardlopers is de oorzaak vaak dat de kuitspieren beter zijn ontwikkeld dan de scheenbeenspieren. Vermoed je dat dit bij jou ook het geval is, start dan met een aantal spierversterkende oefeningen voor je scheenbenen. Bijv:

- Ga op de grond zitten en span je voeten aan door je tenen naar je toe te brengen. Doe dit 10 keer 10 seconden.

- Maak met blote voeten kleine pasjes op je hielen. Je voorvoet en middenvoet mogen de vloer niet raken. Doe dit 20 keer 15 seconden.

 

Tip 3: Laat je adviseren over je hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen zijn essentieel voor een succesvolle training. Maar wat zijn nu goede hardloopschoenen? Ons advies, laat je adviseren door een specialist! Iedere voet is anders en ook de manier waarop je loopt kan op tientallen manieren verschillen. Er is daarom simpelweg geen eenduidig advies te geven. Dat is dan ook de reden waarom je in onze webshop geen hardloopschoenen vindt. Hoewel we je graag met alles willen helpen, is kwaliteit voor ons het belangrijkst. En dus zeggen wij: loop gewoon naar binnen bij een speciaalzaak voor hardloopschoenen!

 

Tip 4: Koop je hardloopkleding bij WeekendWarrior

Ok, deze laatste tip is met een knipoog. Wat we eigenlijk bedoelen is, koop kwalitatieve hardloopkleding. Wij begrijpen dat je als beginnend hardloper niet al te veel geld wilt besteden aan iets waarvan je nog niet weet of je het leuk vindt. Maar je kleding kan verrassend veel verschil maken in de beleving van hardlopen. Minder zweten, minder blessures, betere prestaties... Met de juiste hardloopkleding loop jij een stuk aangenamer en is de kans erg groot dat jij binnen de kortste keren verslaafd raakt aan hardlopen!

 

Veel plezier en succes met hardlopen en laats ons weten hoe het je afgaat!