9 artikel(en)

per pagina

Onze online tips

28-05-2019 15:02

Online kun je onze site ook vinden via de volgende verzamelsites.Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Tips door Larissa Bakker

 

Regelmatig sporten en goed eten is de basis voor een gezonde levenstijl. Maar hoe houd je het vol? Hoe bereik je jouw sportdoelen zonder afgeleid te worden? We hebben 5 tips om het vol te houden.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Tips door Larissa Bakker

Duursporters weten als geen ander dat voeding een belangrijk deel van de voorbereiding op een prestatie is. Al weken voorafgaand aan hét moment worden ingrediënten van de dagelijkse kost zorgvuldig geselecteerd op eiwit gehalte, bijdrage aan vitamine levels en natuurlijk koolhydraat waarden.

Maar ook tijdens een duurprestatie is het noodzakelijk je energy aan te vullen. Gels zijn een ideale manier om dat te doen. De kleine verpakkingen zijn handig mee te nemen en open te maken bij elke inspanning. De gels van topmerk Etixx bevatten alleen de beste grondstoffen en zijn ontworpen om de prestaties van duursporters te verbeteren.

Lees hier de 5 redenen waarom dat zo is:

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Sportvoeding door Larissa Bakker

Sportvoeding [Infographic]

16-08-2018 14:31

infographic sportvoeding

Bij duursport is het belangrijk dat je lichaam voldoende energie heeft om een langdurige inspanning te volbrengen. Daarom train je en daarom eet je gezond. Naast deze onmisbare basis kan je met sportvoeding zorgen voor meer uithoudingsvermogen, een grotere spiermassa, betere prestaties en een sneller herstel. In de infographic zie je in 1 oogopslag welke producten bij welke categorie horen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Sportvoeding door Larissa Bakker

Spieren, kracht en creatine.

09-07-2018 09:54

Creatine is een bekend voedingssupplement. Zeer effectief bij spiermassa kweken op korte termijn. Maar ook op lange termijn levert creatine meer kracht en zorgt voor betere prestaties. Hoe komt dat? Bij korte, maximale inspanningen zijn onze voornaamste energiebronnen afkomstig uit de afbraak van Adenosine trifosfaat (ATP) in de spieren. Spieren bezitten slechts een beperkte hoeveelheid ATP, voldoende om dit 2 seconden vol te houden. Daarom wordt er creatinefosfaat afgebroken tot ATP om de inspanning te kunnen voortzetten. De hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren kan verhoogd worden door creatinesupplementatie. Hierdoor wordt er meer ATP aangemaakt en hebben de spieren meer snelle brandstof, wat de prestaties tijdens korte intensieve inspanningen ten goede komt.

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Sportvoeding door Larissa Bakker

De zomermaanden komen er weer aan en dus kan je tijdens trainingen of wedstrijden te maken krijgen met warme omstandigheden. Een goede voorbereiding is ook hier van belang. Wees op de hoogte van de omstandigheden en pas je training daarop aan. Hieronder geven we je enkele essentiële tips voor hardlopen in warm weer. Belangrijkste is luister altijd naar je lichaam!

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Tips door Larissa

R2 tubes on a mission

01-07-2015 15:12

5 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels heb ik een licentie als run coach, een eigen hardloop programma en organiseer ik ook nog een hardloop evenement. Ook heb ik twee kindjes gekregen en nu heb ik als doel om de 10 kilometer onder de 50 minuten te lopen. Gaan de R2 tubes mij daarbij helpen?

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Mirte Ros

r2 tubesKunnen compressie tubes spierpijn en blessures voorkomen? Ik vroeg het me al een tijdje af en door Weekend Warrior kon ik het testen. Zij stuurden me een paar knalroze R2 Tubes van Compressport toe, en daar rende ik mee door Leeuwarden. Vind jij het geen gezicht? Dikke pech, want ik vind ze cool!

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Danielle Sienema

Beginnen met hardlopen

13-03-2015 14:16

Wil je beginnen met hardlopen? Good for you! Wij moedigen je via de digitale weg aan en geven je graag een paar tips zodat jij verantwoord kunt starten.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Weekend Warrior