9 artikel(en)

per pagina

Spieren, kracht en creatine.

09-07-2018 09:54

Creatine is een bekend voedingssupplement. Zeer effectief bij spiermassa kweken op korte termijn. Maar ook op lange termijn levert creatine meer kracht en zorgt voor betere prestaties. Hoe komt dat? Bij korte, maximale inspanningen zijn onze voornaamste energiebronnen afkomstig uit de afbraak van Adenosine trifosfaat (ATP) in de spieren. Spieren bezitten slechts een beperkte hoeveelheid ATP, voldoende om dit 2 seconden vol te houden. Daarom wordt er creatinefosfaat afgebroken tot ATP om de inspanning te kunnen voortzetten. De hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren kan verhoogd worden door creatinesupplementatie. Hierdoor wordt er meer ATP aangemaakt en hebben de spieren meer snelle brandstof, wat de prestaties tijdens korte intensieve inspanningen ten goede komt.

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Sportvoeding door Larissa Bakker

De zomermaanden komen er weer aan en dus kan je tijdens trainingen of wedstrijden te maken krijgen met warme omstandigheden. Een goede voorbereiding is ook hier van belang. Wees op de hoogte van de omstandigheden en pas je training daarop aan. Hieronder geven we je enkele essentiële tips voor hardlopen in warm weer. Belangrijkste is luister altijd naar je lichaam!

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst in Tips door Larissa

Nog vier dagen voordat ik aan de start sta van het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing in Duitsland. Na maanden van keihard trainen, gezond eten en genoeg rust, kan ik zeggen dat ik er klaar voor ben.

 

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Angela

Just DO IT (again)

19-07-2015 14:38

En we zijn los! Het voelt een beetje als een fles champagne tegen een boot aangooien.
De opening van mijn trainingsperiode is vorige week van start gegaan.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Amber de Roode

R2 tubes on a mission

01-07-2015 15:12

5 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en inmiddels heb ik een licentie als run coach, een eigen hardloop programma en organiseer ik ook nog een hardloop evenement. Ook heb ik twee kindjes gekregen en nu heb ik als doel om de 10 kilometer onder de 50 minuten te lopen. Gaan de R2 tubes mij daarbij helpen?

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Mirte Ros

Race Recap - Hoorn Marathon

10-06-2015 16:43

Gastblogger Linda liep afgelopen weekend de 10 kilometer van Marathon Hoorn. Vandaag vertelt zij aan de lezers van Weekend Warrior hoe haar race verliep.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Linda Hoogeveen

Stilstaan is geen optie

18-05-2015 14:17

Daar lag de envelop met mijn nieuwe R2-tubes op de mat. Weekend Warrior gaf mij de mogelijkheid om de R2-tubes te testen.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Amber de Roode

r2 tubesKunnen compressie tubes spierpijn en blessures voorkomen? Ik vroeg het me al een tijdje af en door Weekend Warrior kon ik het testen. Zij stuurden me een paar knalroze R2 Tubes van Compressport toe, en daar rende ik mee door Leeuwarden. Vind jij het geen gezicht? Dikke pech, want ik vind ze cool!

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Danielle Sienema

Beginnen met hardlopen

13-03-2015 14:16

Wil je beginnen met hardlopen? Good for you! Wij moedigen je via de digitale weg aan en geven je graag een paar tips zodat jij verantwoord kunt starten.

Lees meer
0 Reacties | Geplaatst door Weekend Warrior